Årets 10 mest læste historier fra Lederstof.dk – og fem historier vi ærgrer sig over, at I missede

31. december 2024

Tadaaaaa! Her er de historier om livet ledelse, som flest af jer læste i 2024. Plus fem af redaktionens egne favoritter!

Gå til Action card

Værsgo. Her har du de 10 mest læste artikler, vi har skrevet på Lederstof.dk i 2024. Og hvis du scroller forbi dem eller trykker her  – yderligere fem historier, som vi her på redaktionen synes havde fortjent en plads på listen:

Og som lovet...

Her er fem af årets artikler, som vi her på redaktionen ærgrer os over, at der ikke var endnu flere, som læste:

Kan man være direktør for forskning og udvikling (og chef for 900) i høreapparatgiganten Demant og samtidig skjule, at man er ordblind? I Kim Haldnes tilfælde var svaret ja. I mange år fortalte han ikke nogen, hvordan bogstaverne efter læsning af få siders tekst begyndte at flyde rundt for ham, nærmest som om han var alkoholpåvirket. Og at han derfor kun har læst en eneste bog i hele sit liv. Først da hans søn fik samme diagnose, brød Kim Haldne tavsheden overfor sine kolleger – og fik massiv opbakning og støtte fra alle omkring sig. Historien om den 54-årige direktør, der i dag fortryder, at han ikke fortalte om ordblindheden meget før, men dog glæder sig over, at han endelig fik gjort det, kan læses her:

Kim Haldne er chef for 900 og ordblind

For mig er det altid interessant at lytte til ledere, der går imod strømmen. Dem, der tør sætte spørgsmålstegn ved de vedtagne sandheder om ledelse. En af dem er Sara Green fra konsulenthuset PicoPublish. Da hun voksede op i 90’erne, handlede alt om ”vækst, vækst, vækst”, som hun formulerer det. Hun i 2021 blev udnævnt til direktør i det dengang lille jyske konsulenthus, ville hun skabe en anden type virksomhed. En virksomhed, hvor medarbejderne ikke løb rundt med tomme blikke efter næste måneds vækstmål. En virksomhed, hvor medarbejderne fik energi af at gå på arbejde. Så noget af det første, hun gjorde som direktør, var at sløjfe samtlige økonomiske KPI’er og i stedet rette blikket mod kunde- og medarbejdertilfredshed. Her tre år efter siger medarbejderne, at det har givet en mere meningsfuld hverdag. Men det er ikke det eneste: Bundlinjen er blevet markant bedre. Læs hendes historie. Måske får den dig til at tænke en ekstra gang over, om det, I gør, er det rigtige.

Læs artiklen her: I Saras konsulenthus har de helt sløjfet KPI'er

Hvordan er det at blive fyret fra sit lederjob efter 29 år i samme koncern? Sådan helt konkret at blive kaldt ind til et møde en mandag morgen og få at vide, at det er slut? Dennis Vangsgaard havde det som en bokser, der ikke havde set slaget komme, da han kørte hjem fra mødet. Nu var han ikke længere filialdirektør i Danske Bank, men en arbejdsløs mand på vej mod de 50 og med - sagde nogle i netværket - dårlige odds på arbejdsmarkedet. I sin fortælling på Lederstof.dk tager han os helt tæt på situationen, hvor han blev fyret, og hvordan han håndterede de forskellige faser efter chokket. Det er også en fortælling om en trodsreaktion, der virkede. Dennis fortalte sin historie på Lederstof i maj 2024, og nogle få måneder senere landede han et nyt job som privatkundechef i Sparekassen Kronjylland.

Læs historien her: Fyret efter 29 år – hvad gør man så?

Hun startede som studentermedhjælper i billetlugen. Efter 24 år har hun arbejdet sig helt til tops og bestrider i dag posten som direktør for Rundetaarn. På sin vej til tops har hun prøvet stort set alle jobfunktioner i tårnet, og i en tid hvor hyppige jobskifte er det mest naturlige, er Jeanette Bursches karrierevej i sig selv meget fascinerende. Hun er selv meget bevidst om, at hun ikke har nogen klassisk lederbaggrund, og også det gør hende i mine øjne til et stærkt billede på, at der er mange veje ind i ledelse – som ikke alle behøver at følge én bestemt skabelon.

Læs hendes historie her:
Jeanette startede som studentermedhjælper i billetlugen


Flere bør komme med til Thise og møde Poul Pedersen, der i årtier var direktør for Thiese Mejeri, som under hans ledelse voksede fra en lille lokal virksomhed til en danmarksberømt succes med milliardomsætning og 300 ansatte.

Nu er Poul Pedersen gået på pension, og han har en spændende og vemodig historie om store beslutninger, sunde værdier, og hvordan det er efter 31 år at lægge de 18 timers arbejdsdage og ansvaret for det hele bag sig.

Læs med her: Thise om at sige farvel til sit livsprojekt