Som ny leder skulle han være ansvarlig for områder, han ikke havde erfaring med. Det var blandt andet forretningsplaner, nyansættelser og budgetter. Der var masser af ting at lære samtidig med, at ledelsen forventede, at han skabte resultater »sådan cirka fra i går,« som han formulerer det.
Så det var svært. Men når han i dag ser tilbage på opholdet i Frankrig, fik det afgørende betydning for en helt afgørende beslutning: Det gjaldt om at komme ud af komfortzonen for at lære så meget som muligt. Og under tiden i Frankrig blev Kim Povlsen i den grad testet. Også i en grad, hvor det førte til fejl. Men heldigvis med en erkendelse af, at når fejl er sket, skal man lære af dem uden at dvæle ved dem.
»Jeg tror, jeg har gjort alting forkert, der kan gøres forkert. Men det hænger også sammen med, at jeg har en meget eksperimenterende stil, hvor jeg siger: ‘Lad os prøve det her af’. Måske har jeg læst en bog eller talt med en erfaren kollega og fået lyst til at prøve nogle ting, og nogle gange har det så ikke fungeret. Måske fordi jeg har gjort noget forkert, eller måske var det ikke lige det rette at gøre på det tidspunkt.«
Et af de områder hvor han gerne indrømmer, at han fejlede i sin tid i Frankrig, var i rekrutteringen af de 40 nye medarbejdere, som han skulle samle. Han fik dygtige folk ind, men i nogle tilfælde passede kompetencerne ganske enkelt ikke til det, virksomheden havde brug for på det tidspunkt.
»Så står man der. Man må prøve at hjælpe dem videre til noget andet arbejde inden for eller uden for virksomheden, og hvordan gør man så det på en god måde? Det vigtigste er egentlig bare at lære af det og sige: ‘Ok, det virkede ikke, lad os gøre noget andet’, og så retter man ind efterhånden.«
De store udfordringer og alle fejlene var med til at gøre de to år i Frankrig til en givende tid og en definerende oplevelse for hans karriere.
»Det er måske en semi-masochistisk tilgang, men jeg synes faktisk bare, at det var fedt. Det var sjovt, at det var svært,« siger han og understreger, hvor vigtig opbakningen fra ledelsen var for, at han oplevede det på den måde.
»Hvis du er i nogle trygge rammer, hvor folk ikke dømmer dig, men går op i, at du skal lære noget, og sammen med dig vil skubbe det hele fremad, så er det faktisk okay at blive ‘strukket’, synes jeg. Så det var der, det startede,« siger han med henvisning til den beslutning, han tog om at udfordre sig selv.