»Det var en proces, som simpelthen var for dårlig, når jeg tænker tilbage på det. Han blev meget overrumplet af den nyhed om, at han skulle pakke sine ting og forlade virksomheden. Han reagerede meget fysisk, og det blev meget ubehageligt,« siger Bianca Bruhn om episoden, som hun kalder helt unødvendig.
Hendes egen tilgang var en anden, da hun senere var med til at afskedige omkring 50 medarbejdere i en tysk virksomhed med 200 ansatte, som Bianca Bruhns arbejdsplads havde opkøbt. Efter opkøbet stod det hurtigt klart, at en del af medarbejderne skulle væk.
»Vi skulle til at skifte spor, og igennem mine samtaler og tætte kontakt med de her medarbejdere over en periode, kunne jeg jo mærke, at der var nogle af dem, som bare ikke brændte for det, vi skulle. Når man har åbne samtaler om det, så bliver det ikke en fyring den dag, hvor du må sige: ‘Jamen her slutter vores rejse sammen.’ I stedet bliver det en samtale, hvor man siger: ‘Vi har jo haft de her snakke, og du har ikke lyst til at komme med på denne rejse, så hvad er det egentlig du har lyst til?’«
Bianca Bruhn holdt kontakt til en del af de 50 medarbejdere, der blev fyret og i dag er kommet videre på andre arbejdspladser.
»De siger, at det har været den helt rigtige beslutning for dem, og de er glade for den måde, de kom videre på i stedet for, at det bare var en fyreseddel,« siger Bianca Bruhn om de samtaler, der foregik før og efter selve fyringerne.
»Jeg tror på, at det at engagere sig og være tæt på medarbejderne skaber et fundament for både at performe i gode tider, men også at have de svære samtaler.«
Den ofte højtråbende og intimiderende italienske chef med cykel-ordsproget fik afgørende betydning for, at Bianca Bruhn lærte at cykle som leder, og at hun valgte at køre en anden vej. Hun lærte at vise, hvem hun er, og skabe relationer til medarbejderne. Hun ville ikke længere forsøge at agere som en mandlig leder. Men det har ikke altid været så nemt, som det kan lyde, når hun har arbejdet i brancher med primært mandlige ledere.