Har ikke altid ansat de rigtige
Han indrømmer også gerne, at han ikke altid er lykkedes med at få ansat de rigtige ledere. Og undervejs har han lavet nogle deciderede fejlansættelser, måske fordi han i starten måtte ansætte ledere indenfor nogle fagområder, han ikke vidste så meget om selv.
»Et par af dem, jeg ansatte, var måske fagligt dygtige, men så viste det sig, at vi ikke kunne arbejde sammen, fordi der ikke var den nødvendige tillid eller den nødvendige åbenhed. For mig er det meget vigtigt, at man er åben om de ting, der går godt. Men også de ting, der går dårligt, og hvor vi kan gøre tingene bedre. Hvis der er noget, jeg ikke kan acceptere, er det, hvis man prøver at undertrykke, at det ikke går godt, eller prøver at sminke resultaterne,« siger Kasper Friis Nilaus.
Når han ansætter ledere i dag, går han med egne ord grundigt til værks. Ud over traditionelle jobinterviews anvender Svitzer for eksempel personligheds- og intelligenstests og bruger også peer reviews. Hvis der er tale om en højtplaceret lederstilling, lader Kasper Friis Nilaus de andre medlemmer af lederteamet have samtaler med kandidaten også.
»Det er en omfattende proces med tests og samtaler, hvor man prøver at komme i dybden med, hvad der motiverer folk, hvad de har gjort tidligere, og hvorfor de har gjort de ting, de har gjort, og hvad der er vigtigt for dem.«
Hvor meget er i sidste ende din mavefornemmelse?
»Ligegyldigt hvor gode papirer, de har, eller hvor godt de har udført testene, skal kemien være der, og mavefornemmelsen skal være god. Det er også min erfaring fra de heldigvis sjældne gange, det ikke er gået godt.«