Ufravigelige krav
Så da Kaj Steenkjær et par år senere tilbød ham at blive den øverste chef for Jyske Bank, blev han først meget overrasket. Og måtte derefter tænke sig grundigt om.
»Jeg vidste godt, at det ville ændre mit liv, alene på grund af den store medieopmærksomhed, der følger med sådan et job, og jeg var faktisk glad for det job, jeg havde i Stibo,« siger Anders Dam.
I sidste ende besluttede han sig for at sige ja til tilbuddet, men han formulerede først nogle ufravigelige krav for sin tilbagevenden til banken. Det vigtigste var, at han selv ville have lov til at udpege den direktion, han skulle arbejde sammen med. Både i Jyske Bank og Stibo havde han oplevet masser af ballade og magtkampe på direktionsgangen, og det gad han ikke stå model til igen.
»Det var ret enestående, men hvis de ville have mig, var det min betingelse – og sådan blev det. Jeg brugte et halvt år på at finde de helt rigtige folk. Og man må sige, at det har fungeret. Der er ikke blevet fyret en direktør i Jyske Bank siden 1995,« siger Anders Dam.
Igennem alle årene har Anders Dam både internt og eksternt fremstået som en uhøjtidelig leder med fødderne placeret solidt i den jyske muld. Selv forklarer han, at han altid har prøvet at lede, som han gerne selv vil ledes, og derfor har givet masser af frihed under ansvar til dem, dem har været tæt på ham.
»Jeg er stor tilhænger af den decentrale ledelsesform, og har altid ment, at beslutninger skal træffes så tæt på problemernes opståen, som overhovedet muligt, og at de folk, der sidder med problemerne, skal have de nødvendige beføjelser til at kunne træffe beslutningerne,« lyder det fra Anders Dam.