Ujævne forsyninger
Ifølge Henning Gørtz Hørstrup kommer der stadig forsyninger af fødevarer og benzin til byen, dog nogle gange lidt ujævnt.
»Vi ved, at vi stadig er i orkanens øje, og der skal ikke meget til, før vi igen er ude i stormen,« siger han.
Henning Gørtz Hørstrup er meget bevidst om, hvad der kræves af ham som leder i en så ekstrem situation.
»I starten var det meget simpelt, for jeg tænkte kun på at få de ansatte og deres familier væk. Hele den første uge gik med at få lavet ruteplaner og finde steder, hvor de kunne sove undervejs. For nogle af dem tog det 60 timer at kommer herover, så jeg skulle hele tiden holde øje med, hvor de var henne og koordinere flugten,« siger Henning Gørtz Hørstrup og tilføjer:
»I sådan en situation handler det om at håndtere de problemer, som er allermest alarmerende, og så være ligeglad med resten«.
Fokuserer på værste scenarie
Lige nu er Henning Gørtz Hørstrup allermest optaget af at gennemtænke, hvilke scenarier, der kan komme til at udspille sig de næste dage og uger.
»Vi venter på, at enten regeringen falder eller russerne kommer. Jeg håber, at ukrainerne vinder krigen, men jeg bliver nødt til at planlægge efter de dårligste udfald af den her konflikt. Så jeg fokuserer på, hvad vi skal gøre, hvis det værst tænkelige sker. Lige nu kan vi desværre kun vente på, at grænserne bliver åbnet, og så i øvrigt holde øje med, hvordan tingene udvikler sig,« siger Henning Gørtz Hørstrup.
Selv hvis grænserne bliver åbnet, er det kun kvinder og børn, der må forlade Ukraine. Mænd mellem 18 og 60 år skal blive i landet, fordi militæret har brug for dem.
Det er også årsagen til, at Henning Gørtz Hørstrup er blevet i Ukraine.
»På grund af restriktionerne er jeg den eneste leder, der kan tage ud med kvinder og børn, hvis det skulle blive nødvendigt,« siger Henning Gørtz Hørstrup og tilføjer:
»Jeg kan allerede mærke nu, at det bliver svært at få folk videre, specielt hvis det ikke bliver i samlet familie-flok med mændene, som lige nu ikke kan forlade landet«.