Når man giver sig i kast med at lede efter verdensmålene, er det helt fornuftigt at starte småt og bygge ovenpå. Der er mange lavthængende frugter i alle virksomheder, som man kan bruge som katalysator for en større udvikling.
Som leder kan du eksempelvis starte med at gå forrest med de gode vaner i forhold til at spare på el, vand og varme, undgå madspild, ressourcespild og udnytte affald. Under corona-krisen har mange virksomheder for eksempel fået øjnene op for, at man tidligere har brugt millioner af kroner på rejser, som nu sagtens kan undværes.
»Ikke alle rejser er overflødige, men en stor del af dem er ikke nødvendige. Rejser, møder og dét, de er afledt af – organisationsformer, ledelsesstrukturer, lederkompetencer, undervisning, uddannelse – alt det, skal tages op til overordnet strategisk overvejelse i alle virksomheder og institutioner verden over. Det vil ske, og det vil få umådeligt store konsekvenser«, siger Steen HiIdebrandt.
Start med at få overblik
Så, hvor starter du som leder?
Først og fremmest handler det om at lære de 17 verdensmål at kende. Derfra kan du tegne et billede af, hvor din virksomhed står i forhold til de enkelte verdensmål. Og af den undersøgelse finder du ud af, hvor din virksomheds udfordringer er.