Forskelligt, hvad folk motiveres af
Konflikterne opstår blandt andet, fordi det er meget forskelligt, hvad de enkelte frivillige motiveres af.
»Vi indsamler jo midler til at gøre en forskel for børn og unge. Hvis man er meget motiveret af det, kunne man synes, at vi skulle spare rigtig meget på omkostningerne, når vi laver Roskilde Festival, fordi vi så kan uddele mest muligt. Men der kan være andre, der måske er mere motiverede af at bruge mange penge på at gøre festivalen så god, som vi overhovedet kan, eller gøre den meget flot. Så synes man måske, at vi godt kunne dele lidt mindre ud. Der vil altid være modsætninger og spændinger i forhold til det, der driver den enkelte, og det skal jeg kunne håndtere,« siger Signe Lopdrup.
Selvom hun efterhånden har stået i spidsen for Roskilde Festival i otte år, har hun ingen aktuelle planer om at trække sig tilbage. Der er stadig masser af ting, der skal udvikles på, mener hun, og peger på, at Roskilde Festivalen startede som en græsrodsbevægelse for mere end 50 år siden, og at organisationen stadig bærer præg af historien.
Hun er meget bevidst om, at hendes opgave fortsat er at professionalisere og udvikle. Men det skal ske i en hårfin balance og med et stort gehør for, hvilke dele af arven fra den ungdomsbevægelse, som festivalen kommer fra, det er vigtigt at holde fast i og passe på, understreger hun.
»Vi har allerede flyttet og udviklet os rigtig meget, men hvis vi står stille nu, dør vi. Vi skal bevæge os med tiden, hvis vi vil være en progressiv festival, som også er der for de næste generationer, og som holder fanen højt og viser vejen til en bedre og lysere fremtid,« siger Signe Lopdrup.