Hvis jeg lige kigger på kalenderen for i morgen, er det første møde med en kulturpolitisk ordfører. Så skal jeg spise frokost med nogen fra en fond, så er er der møde med min kommunikationschef, et møde med en forsker, et oplæg til Region Hovedstaden, og så besøg af den indiske ambassadør, inden der er middag med en fond. Så det er syv aftaler. Andre dage er der flere kortere møder på måske en halv time, og så kan der være 15 på en dag. Jeg har fået en PA, som styrer kalenderen, og hun er sindssygt god. Hun sørger for, at der er plads til en frokostpause, og at møderne ikke ligger ryg mod ryg. Der skal være et lille hul, så der er tid til at blive briefet. Tidligere var det sådan, at jeg nogle gange gik ind til et møde uden at vide, hvad det gik ud på. Det er jo sådan lidt uproduktivt – og potentielt pinligt. Udover møderne er der henvendelser fra medier. Det er meget forskelligt, hvor meget det er, men hvis vi kommer med en ny udstilling, kan det typisk være ‘Go’ Morgen Danmark’ eller ‘Go’ aften Danmark’.
Jeg har nogle notesbøger, jeg bruger under de månedlige møder med mine vicedirektører. Men hvis jeg sidder til møde med nogle eksterne, for eksempel fonde eller politikere, så er der nogen, der tager noter for mig, så jeg ikke virker fraværende. Jeg tror, det ville klæde mig at skrive mere ned under en arbejdsdag, for jeg plejer at sige, at jeg kan huske alt, hvad der er vigtigt uden at skrive det ned, men det er jo løgn. Det kan faktisk være svært.
Når der er direktionsmøder, taler vi meget om, hvordan organisationsformen skal være, hvis vi skal skabe et nyt, mindre silo-opdelt museum, og det kommer vi også til at inddrage fagforeningerne i. Det er for eksempel ret vildt, at der inden for samme hus, kan være et utal af forskellige kulturer, fordi der er mange forskellige medarbejdergrupper. Derfor er det ikke så underligt, at samarbejdet ikke altid går gnidningsfrit, når der skal arbejdes på tværs. Men der er mulighed for at ændre på nogle ting, og det er en spændende opgave.