ThomasTradsHansenTOP-1920x960-wide
»Jeg oplever heldigvis, at flere og flere ledere bliver opmærksomme på, hvor vigtigt det er at have styr på de helt grundlæggende værdier. Og jeg mærker specielt hos den yngre generation af medarbejdere, at de har et behov for at kunne spejle deres egen måde at se verden på i de virksomheder, de vælger at arbejde for,« lyder det fra Thomas Trads Hansen, CEO i og medejer af Stilling A/S.  Foto: Christian Als
Bæredygtig ledelse

»Alle ledere har pligt til at gøre verden til et bedre sted,« mener Thomas Trads Hansen. Og han forsøger selv at gå forrest

Foto Christian Als
3. april 2025

Han tilbyder beskyttede job til sårbare mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, lader de ansatte lave hjælpearbejde i arbejdstiden og har senest indført ubegrænset frihed til at passe syge børn – også for bedsteforældre. Mød Thomas Trads Hansen, der insisterer på, at man som leder kan – og skal – gøre en forskel.

Gå til Action card

Når medarbejderne i Brøndby-virksomheden Stilling A/S skal have et lille break, lægger de vejen forbi ’Winnies’, en lille cafe, hvor der altid er frisk kaffe på kanden. Det lille åndehul ligger lige midt imellem produktions- og montagehallerne og administrationen i virksomhedens store gulstensbygning i et industrikvarter i udkanten af Brøndby, og er navngivet efter den kvinde, der hver dag sørger for at cafeen er udstyret med frisk økologisk frugt og snacks. Faktisk er hendes navn bogstaveligt talt bøjet i neon.

Winnie var en af de første af efterhånden mange sårbare mennesker på kanten på arbejdsmarkedet, der har været ansat i Stilling A/S. Hvor de fleste bliver tilknyttet den inkluderende produktionsenhed, som virksomheden har etableret, blev det hendes opgave at tage sig af cafeen. Det gik så godt, at hun i dag er fastansat og deler arbejdstiden mellem montagehallen, hvor hun har lettere opgaver, og cafeen, som hun fortsat bestyrer.

»Det ligger os meget på sinde at skabe en arbejdsplads, hvor der er plads til alle, og vi oplever en stor stolthed ved at hjælpe mennesker på den måde. For mig personligt betyder det, at mit lederjob bliver meningsfuldt på en helt anden måde,« siger Thomas Trads Hansen, der siden 2018 har været CEO i og medejer af Stilling A/S sammen med sin bror, Rasmus Stilling-Schütz.

ThomasTradsHansen4-1920x1280-landscape
»Jeg ønsker at inspirere andre til positiv forandring og bruge min rolle som leder og virksomhedsejer til at skubbe verden i en bedre retning med de ressourcer og den viden, jeg har,«  siger Thomas Trads Hansen. Foto: Christian Als
Ledere har pligt til at gøre en forskel
For Thomas Trads Hansen er ansættelsen af Winnie og andre sårbare mennesker på kanten af arbejdsmarkedet kun en af mange måder, han forsøger at bruge sin position som leder til ’at gøre verden til et bedre sted’, som han selv udtrykker det. Han erkender, at det kan lyde en anelse højstemt, men faktisk mener han, at alle ledere har en pligt til at gøre en forskel.

»Jeg er selv drevet af at styrke og udvikle mennesker omkring mig og efterlade verden i en bedre tilstand for de næste generationer. Jeg ønsker at inspirere andre til positiv forandring og bruge min rolle som leder og virksomhedsejer til at skubbe verden i en bedre retning med de ressourcer og den viden, jeg har. Grundlæggende driver vi forretning for at kunne give mere tilbage end vi tager. Den indstilling bør alle ledere efter min opfattelse have,« lyder det fra Thomas Trads Hansen.
ThomasTradsHansen3-1280x1920-portrait
»Vi vil skabe værdi for hele samfundet, og det kræver, at vi kigger på alle dele af virksomhedens værdiskabelse, først og fremmest for de mennesker, vi berører, og for det aftryk, vi sætter på både mennesker og på kloden,«  siger Thomas Trads Hansen. Foto: Christian Als

Løftestang til positive forandringer
Han arbejdede først nogle år i tøjbranchen, inden han lod sig indrullere i familievirksomheden. Da han og Rasmus Stilling-Schütz i 2017 blev spurgt, om de ville overtage virksomheden, der har specialiseret sig i at lave gardinudstyr, kom det som en stor overraskelse for dem begge. Selv om Thomas Trads Hansen havde haft ledende positioner i familievirksomheden i nogle år, havde han aldrig set sig som CEO-materiale. Eller virksomhedsejer for den sags skyld.

»Men da Rasmus og jeg begyndte at fundere over, hvad det ville indebære at påtage sig et ansvar, der rakte ud over os selv, indså vi, at det var en gylden mulighed for at bruge virksomheden som løftestang til at skabe større positive forandringer, end vi ellers ville have kunnet. Så vi endte med at slå til,« siger Thomas Trads Hansen.

Da brødreparret tog over i 2018, havde de kun nogle løse ideer om at virksomhedens succes fremover ikke kun skulle måles i overskuddets størrelse, men i stedet på den værdi, den skaber for de mennesker, der arbejder der, og for samfundet og kloden i det hele taget. De vidste til gengæld ikke meget om, hvordan de skulle gøre det.

»Vi kastede os bare ud i det, selv om vi ikke kendte alle svarene i forvejen, og var modige nok til at prøve en masse ting af,« siger Thomas Trads Hansen.

’Rum for medmenneskelighed’
I dag – syv år senere – er virksomheden forandret radikalt.

Stilling A/S har tilsluttet sig UN Global Compact og er blevet B Corp-certificeret, og er dermed forpligtet til at leve op til nogle af verdens mest ambitiøse og omfattende standarder for samfunds- og miljømæssige aftryk.

Ligesom andre B Corp-virksomheder som Meyers, Aarstiderne og Merkur Andelskasse, opererer man i dag med en tredobbelt bundlinje, der ikke kun handler om at skabe overskud, men i lige så høj grad om at skabe, hvad Thomas Trads Hansen kalder ’rum for medmenneskelighed’ og hensyn til miljø og natur.

»Det giver ikke rigtig nogen mening for os bare at drive en virksomhed for at tjene penge. Det ville være hult. Vi vil skabe værdi for hele samfundet, og det kræver, at vi kigger på alle dele af virksomhedens værdiskabelse, først og fremmest for de mennesker, vi berører, og for det aftryk, vi sætter på både mennesker og på kloden.«

4 løfter og 7 leveregler

Stilling A/S har nedfældet sit værdigrundlag i 4 løfter og 7 leveregler.

De 4 centrale løfter:
•  At være transparente i alt, hvad vi gør og skabe væsentlig, målbar        værdi for alle vores interessenter.
•  At skabe en medmenneskelig arbejdsplads med mening.
•  At efterstræbe en regenerativ forretningsmodel, der også sætter          positive spor for eftertiden.
•  At gå forrest og inspirere, guide og hjælpe vores økosystem, så vi        sammen spreder ringe i vandet.

7 leveregler – sådan handler Stilling i dagligdagen:
•  Vi er ordentlige overfor vores medmennesker
•  Vi er transparente
•  Vi udfordrer os selv
•  Vi favner forandring
•  Vi tager seriøst, at alt, hvad vi gør, påvirker andre
•  Vi gør det rigtige, sammen
•  Vi lærer med et ydmygt sind

Fold ud

Velgørende arbejde og del i overskuddet
Det var et led i ambitionen om at tjene ’et højere formål’, at Stilling A/S i tæt samarbejde med Brøndby Kommune udviklede det inkluderende produktions-område, som Winnie i dag er en del af. Men også de ca. 35 regulære medarbejdere på Stilling A/S er blevet tilgodeset. De nyder godt af en række goder, der kommer både dem selv og nærmiljøet til gode. Medarbejderne kan for eksempel bruge en dag om året på at lave velgørende arbejde, og er omfattet af en bonusordning, der kan udløse op til en ekstra månedsløn, hvis virksomheden når sine omsætningsmål.

Stilling A/S donerer også en del af virksomhedens overskud til lokale projekter, for eksempel systuer for indvandrerkvinder. Det sker igennem fonden ’Take a Stand’, hvor medarbejderne og ledelsen hver bestemmer, hvad halvdelen af beløbet skal gå til.

ThomasTradsHansen5-1920x1280-landscape
»Grundlæggende driver vi forretning for at kunne give mere tilbage end vi tager. Den indstilling bør alle ledere efter min opfattelse have,« siger Thomas Trads Hansen (tv.). Foto: Christian Als

Har ikke regnet på sygedage
Senest har Thomas Trads Hansen indført ubegrænsede sygedage for forældre, der skal passe syge børn. Ordningen gælder også bedsteforældre, der gerne vil passe deres børnebørn.

»Når man oplever den glæde, det udløser, at en medarbejder kan tage fri for at passe syge børnebørn, så forældrene kan tage på arbejde, er det det hele værd,« siger Thomas Trads Hansen.

Har du regnet på, hvad den ordning kan komme til at koste? Det lyder som om det godt kan blive dyrt?

»Der ligger faktisk ikke nogen beregninger bag. Det er ene og alene kommet af, at vi tror, at det vil føre noget godt med sig, at vi giver den form for frihed til vores kolleger og deres familier. Vi håber, at det kan forgrene sig ud i resten af arbejdsmarkedet, og forhåbentlig være med til at inspirere andre til at gøre det samme,« siger Thomas Trads Hansen.

ThomasTradsHansen6-1920x1280-landscape
»Det betyder meget for mig at være et ordentligt menneske, og jeg ikke kan adskille det at være CEO fra min rolle som far til tre børn og ægtemand til min hustru,« siger Thomas Trads Hansen. Foto: Christian Als

Aluminiumsproduktion trukket hjem
Undervejs i arbejdet med den tredobbelt bundlinje har han måtte træffe nogle vanskelige beslutninger. Én af de mest markante var at trække produktionen af aluminium; et af de vigtigste produkter for Stilling A/S, men også det mest miljøbelastende, hjem fra Kina til producenter i Europa. Det var forretningsmæssigt ikke det mest oplagt at gøre. På nogle produkter er kostprisen øget med op til 100 procent, men den pris var brødreparret parat til at betale.

»Det er vigtigt at gøre sig klart, at hvis kloden selv kunne bestemme, så fandtes der ikke aluminiumsproduktion overhovedet. Vores afsæt har så været, at fordi aluminium er vores kerneprodukt, vil vi gerne forsøge at producere det så ansvarligt, som overhovedet muligt, og det kan kun ske i Europa og til en noget højere pris,« siger Thomas Trads Hansen.

Hvordan har jeres kunder reageret på, at de skal betale mere, fordi I gerne vil producere mere ansvarligt?

»Det har selvfølgelig været en balance. Pusher vi dem for hårdt, revner ballonen, og mister vi kunderne, flytter det i sidste ende ikke noget. Vi har derfor hele tiden skullet vurdere, hvornår vi skulle tage beslutningen for kunderne, og har også i en overgangsperiode opereret med flere typer produkter,« siger Thomas Trads Hansen.

Fra og med sidste år bliver 100 procent af virksomhedens aluminium produceret i Europa, og den er samtidig gradvist gået fra konventionel til genanvendt aluminium. Det er, siger Thomas Trads Hansen, et væsentligt element i forhold til at producere mere ansvarligt og bruge færre af klodens ressourcer.

»Målet er, at vi ved udgangen af 2025 når op på 90 procent genanvendt aluminium, og det mener jeg absolut er realistisk,« siger Thomas Trads Hansen.

ThomasTradsHansen2-1280x1920-portrait

Thomas Trads Hansen, CEO & medejer af Stilling A/S

Født i 1980.

Karriere:
2001 – 2004: Salgsassistent, Kaufmann
2004 – 2006: Butiksbestyrer, Kaufmann
2006 – 2014: Indkøber > Logistics Manager > Operations Manager, Stila
2014 – 2018: Operations Manager, Stilling
2018 -            CEO & medejer, Stilling

Uddannelse: HD i Økonomistyring og Procesledelse

Bosat i Greve med sin hustru Katrine og deres tre børn på 9, 13 og 17 år.

Foto: Christian Als

Fold ud

Vil være ’et ordentligt menneske’
Selv om han har en ret radikal tilgang til lederjobbet, ser han ikke sig selv om en ’aktivist-type’. Det, der driver ham, understreger han, er at bruge sin privilegerede position til at gøre så meget godt, som muligt, med afsæt i de muligheder og ressourcer, han og virksomheden har. Det handler også rigtig meget om, tilføjer han, hvordan han ønsker at være som person.

»Det betyder meget for mig at være et ordentligt menneske, og jeg ikke kan adskille det at være CEO fra min rolle som far til tre børn og ægtemand til min hustru. Jeg er nødt til at være mig selv i alt, hvad jeg gør. Så når jeg ønsker at drive virksomhed på den her måde, er det fordi det er sådan, jeg gerne vil være i verden på,« siger Thomas Trads Hansen.

Er det egentlig også en god forretning at gøre ’alt det rigtige’?

»Heldigvis oplever vi, at de to ting går hånd i hånd,« lyder svaret fra Thomas Trads Hansen og henviser til at Stilling A/S sidste år fik sit bedste resultat nogensinde.

Men det rent økonomiske er i virkeligheden ikke så vigtigt. For Thomas Trads Hansen er det meget vigtigere, at han oplever, at Stilling A/S’ måde at drive virksomhed på, stille og roligt breder sig rundt omkring i landskabet. Aktuelt er Stilling A/S en af nu i alt 104 danske virksomheder, der har valgt at bruge tid og penge på at blive B Corp-certificerede, og dermed har forpligtet sig til at leve op til høje standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed.

»Jeg oplever heldigvis, at flere og flere ledere bliver opmærksomme på, hvor vigtigt det er at have styr på de helt grundlæggende værdier. Og jeg mærker specielt hos den yngre generation af medarbejdere, at de har et behov for at kunne spejle deres egen måde at se verden på i de virksomheder, de vælger at arbejde for.«

ThomasTradsHansen8-1920x1280-landscape
»Vi oplever, at de kan se sig selv i, hvem vi er, og måden, vi driver virksomheden på. Det er meget positivt, men på ingen måde derfor vi gør det,«  siger Thomas Trads Hansen (tv.). Foto: Christian Als

Flere uopfordrede ansøgninger
I takt med at Stilling A/S har gennemgået flere og flere forandringer, er virksomheden selv blevet mere attraktiv for udefrakommende, specielt de yngre generationer. Thomas Trads Hansen har således registreret en støt stigende vækst i antallet af uopfordrede ansøgninger. Også fra folk, som ikke nødvendigvis synes, at ’gardinskinner er det mest sexede i verden’, som han udtrykker det.

»Vi oplever, at de kan se sig selv i, hvem vi er, og måden, vi driver virksomheden på. Det er meget positivt, men på ingen måde derfor vi gør det,« siger Thomas Trads Hansen.

Du er 3. generations ejerleder i en 75 år gammel virksomhed. Drømmer du og din broder om, at det fortsætter sådan med en 4. generation også?

»Det ved vi slet ikke endnu. Jeg er 44 og Rasmus 47, så vi er fortsat relativt unge, og vi forestiller os, at vi skal være her i mange år endnu. Og vi er slet ikke begyndt at tænke over, hvad der skal ske den dag, vi ikke er her længere,« lyder svaret fra Thomas Trads Hansen.

Action Card

Her er Thomas Trads Hansens 7 bedste ledelsesråd

  1. Mind altid dig selv om; hvad er det vigtigste du kan gøre i verden og for verden med de evner og ressourcer du har lige nu.
  2. Du leder ikke en virksomhed. Du leder mennesker.
  3. Lyt, så andre taler. Du skal ikke være den mest interessante i rummet. Men den mest interesserede.
  4. Skab rammer, som får det bedste frem i de mennesker du har omkring dig.
  5. Hvis du vil skabe forandring, må du have modet til at træde ud ad en vej, hvor du ikke nødvendigvis kender alle svarene på forhånd. Bliv ved med at være nysgerrig og lære med et ydmygt sind.
  6. De vigtigste spor, vi kan sætte, er de spor vi sætter i andre mennesker. Og selv små skridt kan sætte dybe spor.
  7. Be kind.

Relateret indhold

NeelaMariaSrisTOP-1920x960_wide-min
Ledelsesværktøjer

Kære leder, taler vi egentlig nok om, at dine medarbejdere (også) kan være urimelige eller decideret rædsomme?

Langt de fleste medarbejdere er dygtige, arbejdsomme, initiativrige og ordentlige. Men hvad stiller du op med de få, der kun fokuserer på, hvad de har krav på og ret til, som altid brokker sig eller skaber splid – og som ikke stiller deres kaffekop i opvaskemaskinen? Det tabu har psykolog og ejerleder Neela Maria Sris nogle bud på.
8 min.
Gitte Rosholm sidder og snakker med en medarbejder
BÆREDYGTIG LEDELSE

Her får medarbejderne to ekstra feriedage, hvis de dropper flyet på ferierejsen

Har du også svært ved at få ændret de CO2-slugende rejsevaner i din virksomhed? Så har B Lab Nordics leder, Gitte Rosholm, måske nogle løsninger, du kan lade dig inspirere af – også til personalegoder, som medarbejderne faktisk bliver glade for.
8 min.
Søren Gøtterup-Tang er på taget af en bygning i København
BÆREDYGTIG LEDELSE

Hver tredje medarbejder, Søren ansætter, har et handicap

Alle mennesker har brug for at føle sig og være nyttige, mener Søren Gøtterup-Tang, der er CEO i Weply og en leder, der gerne vil gøre en forskel.
8 min.
Anitha Danielsen og en kollega sidder ved en computer
Bæredygtig ledelse

Sygeplejerskerne på akutafsnittet var opgivende, frustrerede og havde let til tårer. Efter 10 måneder med en ny leder vandt afdelingen en arbejdsmiljøpris

På Gentofte Akutklinik har oversygeplejerske Anitha Danielsen på under et år formået at rette op på et arbejdsmiljø, der ellers blinkede rødt på mange punkter. Hun arbejder med at sætte vagtplanerne fri og på at indføre en kultur, hvor medarbejderne får mere ansvar og giver hinanden – og chefen – løbende feedback.
12 min.
Pia Hauge og Katrine Sperling

Farvel til det overfladiske og fortravlede lederliv: Velkommen til ’langsom ledelse’

Kan du forestille dig et arbejdsliv, hvor du ikke hopper forpustet rundt fra tue til tue, men hvor der er tid og rum til fordybelse, refleksion og pauser? Og hvor du derfor giver din hjerne mulighed for at fungere optimalt? Så er ’langsom ledelse’ måske løsningen, lyder det fra Katrine Sperling og Pia Hauge, der nu præsenterer en ny model for det bæredygtige arbejdsliv som leder.
15 min.
IBM's CEO Thomas Kovsted
Bæredygtig ledelse

Her laver både topchefen og medarbejderne frivilligt arbejde: »Det er helt vildt, hvor meget glæde jeg tager med mig hjem«

IBM Danmark opfordrer sine ansatte til at lave frivilligt arbejde. Det giver stolthed og energi at hjælpe andre. Og gavner også forretningen.
18 min.