Jeg er vokset op med min mor i et kollektiv på Fyn. Fællesspisning. Høns. Køkkenhave. Og huler af halmballer, hvor vi læste tegneserier. En barndom uden vores forældres blikke i nakken. Ansporet af en af de andre beboere, Steen, som var meget politisk aktiv, meldte jeg mig som blot 12-årig ind i Socialdemokratiet. Resten af min skoletid var jeg sådan en, der stod hver morgen og delte flyers ud, lavede underskriftindsamlinger og forsøgte at få de andre med til demonstrationer. Nogle vil kalde mig naiv. Men jeg har altid haft en enorm tro på, at vi kan ændre tingene til det bedre, hvis vi kæmper for det og gør det i fællesskab. Det tror jeg faktisk den dag i dag er en af mine største styrker. Jeg er enormt optimistisk – uanset hvor svært det ser ud. Som leder beskæftiger man sig ofte med det, der ikke fungerer. Og så er det nok meget godt, at man som udgangspunkt tænker: Det fikser vi.
Man bliver hårdhudet af at være i politik. Det er nødvendigt, hvis man skal kunne være i en verden, hvor konfliktniveauet er voldsomt og tilsvininger på sociale medier er en del af livet på Borgen. Men jeg synes faktisk, at jeg fik lidt for hård hud. For med den hårde hud følger også nemt en mistro overfor andre. Vil du mig det godt? Eller er du blot endnu en, der vil have mig ned med nakken. Den mistro har jeg arbejdet med at lægge fra mig. For den fører ikke til særligt kloge beslutninger. I det job, jeg har i dag, er jeg nødt til at være ekstremt åbent og lyttende. Det kan godt være, at jeg er uenig i det, man siger til mig. Men jeg er nødt til at overveje det grundigt. Måske er det mig, der tager fejl. Måske har de en pointe. Jeg skal turde være i tvivl. Lytte på argumenterne. Opveje dem mod hinanden. Det er gennem tvivlen, at vi bliver klogere. Jeg håber aldrig, at jeg stopper med at tvivle.
Det er ikke et mål for mig at arbejde 70 timer om ugen. Faktisk sagde jeg til jobsamtalen, at jeg ville arbejde 37 timer om ugen. Det holder nok sjældent. Men det er fuldkommen afgørende for mig, at jeg har tid til at se mine børn. Det er en meget klar prioritet. F.eks. går jeg kl. 15 to gange om ugen for at kunne være sammen med mine børn. Hver dag siger jeg nej til rigtig mange ting, og det ville jeg i øvrigt også skulle, hvis jeg arbejdede i døgndrift. Men det ville ikke bare gøre mig til en dårligere forælder, men også til en dårligere generalsekretær. Jeg vil gerne være en leder, der er til stede og forberedt, når jeg træder ind i et rum. Jeg har selvfølgelig også perioder, hvor jeg bare haster fra det ene til det andet uden at kunne nå at trække vejret mellem møderne, men det er bestemt ikke noget, jeg stræber efter. For man bliver bedre, når man lige har tid til at tænke sig om. Samtidigt synes jeg også, det er vigtigt at signalere overfor mine medarbejdere, at der selvfølgelig skal være plads til andet end at gå på arbejde.