Har gået i effektiv lederskole
Selv om han som bare 23-årig ikke har nogen formel, teoretisk lederuddannelse, mener han selv, at han har gået i en meget effektiv lederskole. Siden han fyldte 17, har han via den såkaldte BPA-ordning selv været arbejdsleder for det hold af hjælpere, der omgiver ham 24 timer i døgnet. Det er ham, der ansætter (og fyrer), lægger vagtplaner og tager de svære samtaler.
»Jeg har heldigvis altid været okay kørende rent kognitivt, og derfor var det rimeligt oplagt, at jeg selv skulle stå for den del, og ikke overlade det til kommunen eller et eller andet bureau. Det er jeg glad for at jeg valgte, for det har givet en kæmpestor fleksibilitet i mit liv, hvor jeg jo er afhængig af hjælp hele tiden.«
Hans erfaringer som arbejdsleder har i høj grad farvet den måde, han er leder på i Trialsync. Fordi hjælperne kommer så tæt på alle aspekter af hans dagligdag, bliver forholdet mellem chef og ansatte automatisk ’ekstremt personligt’, som han udtrykker det.
»Sådan bliver det nødt til at være. Når jeg har brug for at være så meget sammen med de mennesker, der skal hjælpe mig, kan jeg ikke holde det professionelt. Den tilgang har jeg taget med over i Trialsync,« siger Johan Lauritsen.
Det venskabelige forhold, han har til sine hjælpere, afholder ham ikke fra at sige til og fra, hvis der er noget, der ikke fungerer. Eller fra at afbryde ansættelsesforholdet. De svære samtaler har han været nødt til at tage fra starten.
»Min arbejdslederrolle hænger direkte sammen med min egen livskvalitet. Hvis jeg er en dårlig arbejdsleder, får jeg et dårligt liv, for eksempel hvis jeg tøver med at opsige medarbejdere, som ikke fungerer for mig. For mig er det ledelse sat på spidsen,« lyder det fra Johan Lauritsen.