Det er et mentalt frirum for mig, når jeg dyrker crossfit-træning. Jeg kan ikke rigtig tænke på andet end at ‘overleve’. Det er som at slukke for hjernen, inden jeg kommer tilbage til hverdagen, og det behøver ikke tage lang tid, måske 40 minutter. Det kan også være at gå en tur langs stranden eller lave havearbejde, hvor jeg nyder at være i bevægelse. Jeg arbejder ikke, men hjernen har et frirum til at arbejde med nogle overordnede spørgsmål eller dilemmaer.
Derhjemme har jeg spor af en række mere eller mindre forliste projekter. Der står en haglbøsse, men jeg er aldrig kommet i gang med at gå på jagt. Der er også en golfkølle, som aldrig er blevet pakket ud, og der hænger en nøgle til en kajakklub, som heller ikke bliver slidt så meget. Men jeg ser det ikke som et afsavn, for jeg har erkendt, at udover venner, familie og arbejde, er der ikke plads til så meget andet.
I dag har mange en forventning om, at topledere er personligt involverede og engagerede på en anden måde end tidligere. Derfor er man nødt til at være bevidst om, hvordan man formidler både virksomhedens standpunkter, og hvor man står personligt i spørgsmål om blandt andet inklusion, diversitet og geopolitik. For eksempel, hvilke markeder virksomheden opererer på. Det kan også være, hvordan man forholder sig til en pride-parade, hvis man ved, at det kan skabe reaktioner hos kunder eller medarbejdere, og der måske ikke er 100 procent enighed. Som topleder kan du ikke bare håndtere det som professionel, du er også nødt til at stå ved dig selv. Det er en udvikling, som jeg hilser velkommen, fordi det får nogle af os topledere lidt ud af busken. Vi er nødt til at involvere os selv mere, hvor vi ikke bare siger noget, fordi det er vores job. Vi skal også have os selv med. Det er nødvendigt at tage en position og forsvare den og også at erkende, at der kan komme en situation, hvor ejere eller medarbejdere ikke længere enige i det, man står for, og så skal man ikke være der længere.