Sagde fra midt under samtalen
Men selv om han gør sit bedste for at sælge virksomheden, sker det tit, at de bedste kandidater ikke bliver hevet i land.
»Jeg har haft eksempler, hvor folk midt under jobsamtalen har sagt: ’Jeg tror alligevel ikke, det her job er noget for mig’. Det kan godt være, at ansøgerne tænkte det samme før i tiden, men så gik de hjem og tænkte over det, inden de meldte fra. At de under samtalen siger ’tak for denne gang’, det har jeg ikke oplevet før,« siger Jakob Keinicke Sørensen.
En af de store udfordringer er, hvordan han får lokket de bedste kandidater med om bord uden at oversælge jobbet, så vedkommende hurtigt forsvinder ud ad døren igen, hvis jobbet ikke lever op til forventningerne.
»Det er en balancegang. Vi må ikke oversælge de job, som vi har ledige, og må ikke gøre det mere attraktivt og mere spændende at arbejde her, end det måske i virkeligheden er. Selvom vi har rigtig spændende job, er der jo også altid noget rugbrødsarbejde, der skal laves.«
For høj løn kan give bagslag
For Jakob Keinicke Sørensen er det afgørende, at man som leder holder hovedet koldt, selv når man er virkeligt desperat efter arbejdskraft.
»Man skal være bevidst om, at man ikke går for meget på kompromis i sin iver efter at få besat de ledige stillinger. Vi vil ikke hive folk ind bare for at få fyldt en position, hvis vi kan se, at vedkommende måske ikke kommer til at fungere i det setup, som vi har, eller med de medarbejdere, som vedkommende skal arbejde sammen med.«
I forhold til lønnen er der er en risiko ved at give en nyansat en markant højere løn, end de kolleger, vedkommende skal arbejde sammen med.
»Vi skal også kigge på fastholdelse. Og hvis der kommer en ny kollega ind til en markant højere løn, bliver nogle af de 20, der allerede er i mit team, jo utilfredse, og nogle går måske ud ad døren. Så skal vi måske ikke besætte én, men fire pladser. Det samme kan ske, hvis vi ansætter én, som ikke passer ind,« siger Jakob Keinicke Sørensen.