Dårlig samvittighed hjemme og på job
At prioritere så klart har ikke været så nemt, som det måske kunne lyde. Når hun har valgt at være hjemme med børnene, har hun følt dårlig samvittighed overfor jobbet – og omvendt.
»Jeg har nok haft lidt dårlig samvittighed begge steder. Men nu skal det ikke lyde, som om jeg aldrig har været på arbejde, for det har jeg. Men jeg har gjort meget ud af ikke at have en 60-timers arbejdsuge. Mere en normal arbejdsuge.«
Hvornår har dine medarbejdere tydeligst mærket, at dine prioriteringer er ret hårde i forbindelse med din familie?
»Det tror jeg faktisk, de kunne mærke, da jeg blev skilt for otte år siden. Jeg har meget svært ved ikke at tage mit privatliv med på arbejde. Det var en god skilsmisse på rigtig mange måder, men dér havde jeg det svært, det er der ingen tvivl om.«
Ifølge Lotte Bruun Jensen betød de private udfordringer efter bruddet med hendes daværende mand, at hun ikke var mentalt til stede på virksomheden på samme måde, som hun normalt er. Hun var også langt fra sit normale sprudlende og glade jeg. Mere stille og tilbageholdende. Ingen af hendes medarbejdere var i tvivl om, at hun gennemgik en alvorlig krise.
»Det kunne de helt sikkert mærke. Jeg gjorde heller ikke noget stort nummer ud af at prøve at skjule det. Jeg er et menneske ligesom alle andre, og vi har alle sammen nogle ting i livet, der går op og ned. Så det var ikke nogen hemmelighed, og jeg prøvede ikke at gemme mig bag en facade.«
Hvor går grænsen for, hvor meget – og hvad – man involverer sine arbejdsomgivelser i om sit privatliv?
»Jeg tror, at det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget man ønsker at vise og involvere. Jeg havde det behov, at folk vidste, hvad det var, der foregik, og hvordan jeg havde det, for jeg kunne ikke skjule det. Og mit fokus var helt klart, at jeg skulle have styr på mit privatliv, før jeg kunne yde en masse godt i mit arbejdsliv.«