Når 67-årige Nils Nyvang Bacher møder ind på sit arbejde i it-virksomheden Dinero, er hans første opgave at stille morgenbrød frem. Han har også ansvaret for, at der altid er slik og sodavand i køkkenet, ligesom han organiserer indkøb og udlevering af computerudstyr. Og så sørger han for, at der dagen igennem er pænt og ryddeligt i det åbne kontorlandskab, hvor 95 medarbejdere med en gennemsnitsalder på 33 år udvikler og supporterer et regnskabsprogram til små og mellemstore virksomheder.
Men Nils Nyvang Bacher har også en anden funktion, der rækker ud over det lavpraktiske. Han er en af i alt fire ældre seniorer, som i Dinero har fået den uofficielle stillingsbetegnelse ’bedsteforælder’, fordi deres primære opgave er at sørge for, at de unge ansatte trives og har det godt på jobbet.
»Jeg er jo meget ældre og har meget mere livserfaring, end de har, og de opfatter mig som en, man kan tale med om alle de ting, der kan være svært at snakke med andre om, for eksempel kærestesorger,« siger Nils Nyvang Bacher.
Han blev som 12-årig ansat som piccolo på Hotel D’Angleterre og har arbejdet i servicebranchen hele sit liv, herunder som it-chef på Admiral Hotel. Da han rundede de 60 år, gik han på efterløn, men efter at have malet sommerhuset et par gange, begyndte han at savne fællesskabet på en arbejdsplads. Via en bekendt så han et jobopslag fra Dinero, og han er i dag lykkelig for, at han søgte det.
»Jobbet her betyder alt for mig. Alle dem, der brokker sig over ungdommen i dag, skulle møde de fantastiske unge mennesker, der arbejder her. De er dygtige og superfokuserede på, hvad de vil med deres liv,« siger Nils Nyvang Bacher, der i dag arbejder 25 timer om ugen i Dinero, mens de tre andre seniorer er der lidt færre timer. To af dem er ansat i fleksjob, mens den tredje er på seniorpension.