I de første afsnit af Lederhjerne gør Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen det klart, at der er store forventninger til ledere i dag. Ledere skal både skabe resultater og sikre bundlinjen, de skal skabe motivation og deltage i at løse verdens store problemer, og så skal de sikre sunde betingelser for medarbejdere på arbejdspladsen.
Derfor benytter de to psykologer en intuitiv, enkel men videnskabelig model af de følelsesregulerende systemer i menneskehjernen, der direkte kan bidrage i arbejdet med at lede mennesker. Modellen præsenteres i 2. episode af Lederhjerne.
»Det er via forståelsen af hjernens følelsesregulerende systemer og forståelsen af mennesker, at vi skal tale om veje til trivsel, etik og præstationer. Alle mennesker har potentialet for det gode såvel som det knap så gode, og vi bliver påvirkede af det samfund, vi sammen har skabt og lever i. Derfor handler mental bæredygtig ledelse om, at vi med udgangspunkt i viden om menneskehjernen og menneskets natur skaber rammer, der understøtter vores lyse sider og som sikrer både vores trivsel, performance og balance,« siger Vibeke Lunding Gregersen
»Mennesker lever, udvikles og trives i sunde relationer til andre mennesker, og compassion handler om relationer mellem mennesker, men vores evne til compassion er underbelyst, og det er en skam, for det er en tilgang i ledelse, som kan bringe den mentalt bæredygtige og etiske ledelse videre i fremtiden,« siger Louise Dinesen.