48 timer efter opslaget står parret – sammen med Lars Münter, der til dagligt er chefkonsulent i Komiteen for Sundhedsoplysning, og som var en af de første, som svarede på Senderovitz’ opfordring på LinkedIn - i spidsen for et frivilligt netværk på flere hundrede personer, der står klar til at hjælpe ukrainske flygtninge, når de kommer til Danmark. Netværket tæller danske virksomhedsledere, fagprofessionelle og helt almindelige danskere.
»Det er helt vanvittigt så hurtigt det hele er gået. Vi har fået tilbud om hjælp fra hundredvis af personer og virksomheder, og der er mennesker i både USA og Japan, der vil etablere det samme, som vi er i gang med. Folk står nærmest i kø for at hjælpe. Det er meget overvældende,« siger Thomas Senderovitz.
En ny ’NGO’
Nærmest fra det sekund, han postede opslaget på LinkedIn, begyndte det at strømme ind med tilbud om hjælp, herunder tilbud om husly, transport, hjælp med logistik med meget mere.
»Den første nat efter jeg postede opslaget sad jeg og besvarede henvendelser hele natten. Og det er sådan set bare fortsat lige siden,« siger Thomas Senderovitz.
Fordi det hele er gået så hurtigt, er organiseringen af, hvad der mest af alt ligner en helt ny ’NGO’ stadig under opbygning.
»Vi har slet ikke nået at lave en masterplan, men vi vil gerne være et supplement til den hjælp og støtte, det offentlige Danmark kan levere. Vi ser vel nærmest os selv som en formidlingscentral, der kan hjælpe med alt det, traumatiserede flygtninge kan have brug for, uanset om det er lægebistand, psykologhjælp, en bolig eller en velkomstpakke med varmt tøj,« siger Thomas Senderovitz.
Projektet er kommet godt i gang. Her to dage efter Thomas Senderovitz’ første LinkedIn-opslag, er dørene slået op for et sekretariat bestående af 3-4 frivillige medarbejdere, og et kommunikationsfirma er i gang med at lave en hjemmeside, hvor interesserede kan henvende sig.