»Det tager lang tid at sætte sig ind i vores område, og da vores bestyrelsesformand rigtig gerne ville sikre noget kontinuitet, blev jeg spurgt, om jeg ville tage over. Jeg havde egentlig ikke tænkt, jeg skulle stige i graderne så hurtigt, og befandt mig rigtig godt. Men endnu er vi kun 12 i virksomheden, så der er ikke så mange lag«.
Malte Breiting sagde ja tak. Blandt andet fordi han var nervøs for, at en ny udefrakommende direktør ville indføre en anden strategi end den, han selv ønskede.
»Jeg vil gerne have, at vi som virksomhed skal stå for hele konceptet, så vi har scannere og software inhouse og ejer vores løsning selv. Min opgave som teknisk ansvarlig var i høj grad at sætte retningen for, at vi kunne konvertere til mindre scannere, som er simplere, billigere at producere og nemmere at bruge og sælge. Den retning ville jeg gerne fortsætte«.
For fjollet og forvirrende
I begyndelsen brød Malte Breiting sig ikke om at sætte sig i direktørstolen og komme for langt fra de kollegaer, han før var på lige fod med. Så han startede med at køre en slags dobbelt-skrivebordsløsning, hvor han beholdt sin gamle plads.
»Jeg syntes, det var vigtigt at holde føling med, hvad der foregik i teamet, så det blev en flydende overgang. Det var nok også noget med at signalere at: det her bliver altså ikke helt vildt anderledes end før. Det var fint med den overgangsperiode, men det gav ikke mening på sigt at flytte frem og tilbage. Det blev lidt for fjollet og forvirrende«.
Noget andet han gjorde for at signalere, at det altså ikke var en revolution, han ville foretage, var at føre en tæt dialog med de kollegaer, han før var ligestillet med – og inddrage dem i processen omkring sit skifte.
»Jeg talte med nogle af dem, der måske også kunne have været emner til posten, inden jeg sagde ja. Jeg bad om deres vurdering af, om det ville kunne sikre os, at vi kunne fortsætte retningen. Der var fuld opbakning, og for mig var det vigtigt at have dem med ombord«.