Optimering og automatisering
IIH Nordic har grundlæggende foretaget tre ændringer i arbejdsgangen, der gør, at de nøjes med at arbejde 30 timer om ugen. Den første ændring er de systemer og it-løsninger, som gør hverdagen mere gnidningsfri for både medarbejdere og ledere.
Det er Henrik Stenmanns personlige kæphest, at nye teknologier kan gøre arbejdet mere effektivt for dig:
»Da jeg studerede erhvervsøkonomi på CBS, sagde en underviser i statistik til os, at dem der bliver dygtige til Excel, kan tage mange kaffepauser i det her fag. Det blev jeg så, og han havde ret i, at det har givet mig mange flere kaffepauser,« fortæller han.
Det er stadig princippet om, at man kan automatisere sig ud af unødvendigt arbejde, der guider Henrik Stenmann i hans ledelse af medarbejderne. For eksempel har han systematiseret trivselsmålinger af sine medarbejdere. Hver eneste uge bliver de anonymt stillet fem autogenererede spørgsmål, som de skal svare på. Altså spørgsmål som systemet selv laver.
»Spørgsmålene varierer, men det kan være, om medarbejderne forstår deres opgaver, om opgaverne føles berigende, hvordan de har det derhjemme, og om vinteren kan det handle om træthed. Trivsel er jo sæsonafhængigt, så måler man kun en gang om året, får man jo et øjebliksbillede. Det her system gør, at vi hele tiden har en finger på pulsen,« fortæller han.
For Henrik Stenmann har den systematisering af ledelsen sparet ham tid ved, at han meget mere konkret kan se, hvor han skal gøre noget for sine medarbejdere og fange mistrivsel før det er for sent.
»Som leder – især nu med hybridarbejdet – er det et uundværligt værktøj, der kan give dig viden om, hvorfor folk er fraværende, trives eller ej. Det gør dig mere målrettet, i stedet for, at du skal gætte, om en medarbejder skal have mere ros, når de egentlig hellere vil have feedback,« siger han.