»Folk har en enorm rummelighed og respekt for hinanden. Og det gør, at jeg ikke har noget problem med at sige, hvis det i en periode kniber med energien og overskuddet,« siger han og tilføjer, at han i sine maniske perioder til gengæld altid får en masse fra hånden.
Men hvordan sikrer Mathias Nielsen, at medarbejderne tør være ærlige over for både ham og hinanden?
Selv er han på grund af sine diagnoser dårlig til at aflæse stemmeleje og mimik. Det gør ærligheden blandt medarbejderne særlig vigtig, forklarer han.
»Hvis folk har en dårlig dag, skal de turde sige det til mig. Det kan vi jo alle have – også dem, der ikke har en diagnose,« siger Mathias Nielsen, der både til jobsamtalen og i den første tid af ansættelsen understreger vigtigheden af, at medarbejderen tør være ærlig – både over for kollegerne og ham som leder.
Hvis han selv har en svær dag på kontoret, forsøger han ikke at dække over det. Tværtimod. Og det er med til at vise vejen for den ærlighedskultur, som han mener er afgørende, men også kendetegnende for arbejdsmiljøet hos Glad Teknik.
Det er dog langt fra de dårlige dage, der fylder mest. Hverken hos ham eller medarbejderne, påpeger han.
»Mange af vores ansatte med diagnoser har haft svært ved at passe ind andre steder. Men når de som her bliver mødt med åbenhed og forståelse, finder de ud af, at de kan gøre en forskel. Det giver dem en masse gåpåmod og lyst til at blive her i mange år. Og det er jo en kæmpe fordel for os som virksomhed,« siger han.