Ifølge Ledernes chefkonsulent, Signe Tønnesen, er der ingen tvivl om, at vi skal være åbne over for nye vaner og gribe de muligheder, som kombinationen af mere hjemmearbejde og færre dage på kontoret byder på.
»Medarbejderne kan arbejde mere koncentreret uden afbrydelser derhjemme og mange vil opleve at få en bedre work-life balance. Samtidig giver det mindre transporttid for de hjemmearbejdende medarbejdere og dermed mindre trængsel på vejene for de medarbejdere, som arbejder på arbejdspladserne. Det vil gøre det mere attraktivt at bosætte sig længere væk fra arbejdspladsen, hvorfor vi nok også kommer til at se en større jobmobilitet end tidligere,« siger Signe Tønnesen.
Dog advarer hun mod, at man som arbejdsplads vælger at overgå til mere hjemmearbejde uden først at gøre sig nogle tanker om, hvilke behov man ønsker at opfylde og hvilke udfordringer, der kan opstå ved, at medarbejdere og ledere ikke sidder sammen fast.
»Det må altid være en konkret vurdering, om man skal overgå til mere hjemmearbejde alt efter afdelingen og den enkeltes behov,« lyder det fra Signe Tønnesen.
Hun uddyber:
»Som leder skal man være opmærksom på de udfordringer, der skal håndteres ved at indføre mere hjemmearbejde, såsom hensynet til samarbejdsflader. Derudover vil der være nogle opgaver, der løses bedst, når alle er fysisk til stede. Derfor er det vigtigt, at man sætter nogle rammer op for hjemmearbejde, så hensynet til opgaveløsningen ikke trumfes af individuelle præferencer. Aftaler man eksempelvis at alle i fremtiden skal være på kontoret om onsdagen, så hele teamet mødes en gang imellem, så skal aftalen overholdes.«