Jesper Dalgaard Pøhler er redaktør på Lederstof.dk og anbefaler hver uge de bedste artikler om ledelse
Hvad skriver Harvard Business Review, Mandag Morgen, Børsen og alle de andre medier om ledelse? Hver uge anbefaler vi et udpluk af artikler, du også bør læse.
Ugens anbefalinger

Topchefer scorer højest på IQ – men lavest på empati

30. oktober 2020

Topledere har ikke samme grad af emotionel intelligens som deres medarbejdere. Til gengæld scorer de højest i logiske intelligenstests. Læs om den og tre andre ledelseshistorier fra ugen her.

Gå til Action card
  1. Der er ingen evidens for, at diversitet i sig selv fører til resultater

    Stadig flere refererer til diversitet som den gode business case. Men den fortælling mangler nuancer. Diversitet er nemlig kun en god forretning, hvis det understøttes af en kulturændring.

    Sådan lyder det i denne artikel, der går kritisk til diversitets-retorikken og understreger, at diversitet kun fører til stærke resultater for forretning, trivsel og læring, hvis organisationens rammer støtter op om det.

    Du kan læse eller lytte til artiklen på HBR.org.

  2. Bæredygtighed fylder stadig hos danske virksomheder

    I denne uge løb CSR-konferencen af stablen. Her var budskabet fra flere af Danmarks topledere tydeligt: Bæredygtighedsindsatsen er stadig i fuld gang og har ikke ladet sig slå ud af coronakrisen.

    Det er svært ikke at spidse ører, når navne som Lars Fruergaard Jørgensen, Nana Bule, Jens Bjørn Andersen og Thomas Woldbye siger, at fremtiden handler om bæredygtighed i form af klima, biodiversitet, anti-korruption, arbejdssikkerhed, anti-sexisme og diversitet. De to sidstnævnte topchefer, kan du i øvrigt snart – i en slet skjult parentes bemærket – møde i vores podcast Ledelse med vilje.

    Artiklen kræver login, men du kan læse den på CSR.dk.

  3. IQ i toppen – EQ i bunden

    En ny undersøgelse viser, at topledere har højere IQ end mellemledere, og at medarbejdere har lavest IQ – i gennemsnit. Tallene er helt omvendte, når man kigger på EQ, som måler den emotionelle intelligens. Særligt med digitaliseringens fremmarch kan vi forvente os lavere krav til IQ, men højere krav til EQ. Derfor er det vigtigt at sikre et højt niveau af begge dele, lyder det i artiklen.

    Du bør læse artiklen, fordi den er et glimrende eksempel på, at der er brug for forskellige mennesker med forskellige kompetencer – også forskellige former for intelligens.

    Læs artiklen på Finans.dk.

  4. Ny mand til pumperne

    Til sidst bliver jeg nødt til at nævne skiftet i Grundfos, som er én af de nyheder, der virkelig har fyldt i ugen. Kabalen er på plads, og grundlæggerens barnebarn – der også hedder Poul Due Jensen – overtager fra Mads Nipper, der overtager topposten i Ørsted efter Henrik Poulsen.

    Interviewet her er helt tilbage fra maj, men det er til gengæld interessant for enhver, der ønsker at kende lidt mere til den profil, som fremover skal lede verdens største pumpekoncern. 

    Læs artiklen på Finans.dk.